راه های مقابله با سرماخوردگی: 

  • مرطوب نگه داشتن هوای خانه : مرطوب‌کننده‌های هوا (بخورها) به مرطوب نگه داشتن گلو و مجرای بینی و کاهش گرفتگی بینی کمک می‌کند.
  • سوپ مرغ هم می‌تواند شدت سرماخوردگی را کاهش دهد. در واقع سوپ مرغ فعالیت نوتروفیل‌ها (یعنی سلول‌های سیستم ایمنی بدن که باعث التهاب می‌شود) را مهار و به حرکت مواد مخاطی کمک می‌کند. افزون بر این، سوپ مرغ به خاطر مایع‌بودنش به کاهش کم آبی بدن کمک می‌کند.
  • غرغره با آب نمک : علائم گلودرد به طور موقت برطرف کرده و مایعات اضافی موجود در بافت‌های ملتهب پشت گلو را بیرون می‌کشد و باعث کاهش درد می‌شود همچنین باعث نرم شدن خلط و در نتیجه خروج آسان‌تر آن می‌شود.
  • هنگام سرماخوردگی مقدار زیادی آب بنوشید. قهوه و نوشیدنی‌های کافئین‌دار باعث از دست‌دادن آب بدن می‌شود.
  • استراحت کافی : باعث افزایش توان دفاعی بدن می شود. البته منظور از استراحت کافی، زیاد خوابیدن نیست
  • غذای بیمار که باید ساده، سبک و زود هضم باشد. بهترین غذاها در طول دوره سرماخوردگی، همان هایی هستند که قدیمی ها به بیماران خود می دادند؛ یعنی آش ها و شورباهای ساده که علاوه بر دارا بودن خصوصیات فوق، اثر نضج (پختن) اخلاط فاسد را نیز دارند و باعث تسهیل و تسریع درمان می شوند. استفاده از کدو، شلغم ، زردک یا هویج ، تره ، روغن بادام و آرد جو یا آرد برنج در این غذاها مفید است. اگر بیمار در طول دوره بیماری دچار ضعف هم شده باشد؛ می توان از گوشت های سبک و زودهضمی مثل گوشت پرندگان کوچک در طبخ غذا استفاده کرد ولی بهتر است در دوره تبداری از مصرف گوشت به ویژه گوشت قرمز پرهیز کرد.
  • محلول عسل در شیر داغ یا در آب جوش واضافه کردن آب لیموترش تازه (و نه آبلیمو) به آن  و میل کردن آن در کاهش التهاب گلو و سینه بسیار مؤثّر است.
  • دم نوش های مفید در درمان سرماخوردگی

* داروهای دارای طبع گرم : نعناع، پونه، آویشن، بابونه    

   * داروهای با طبع خنک : خطمی، پنیرک، بنفشه، عناب، برگ اوکالیپتوس و …

  • داروهای ژلاتین ساز : ( چهارتخمه ، اسپرزه ، بارهنگ ، قدّومه شیرازی)اکثر این داروها طبع خنکی دارند ودر کاهش بار عفونی گلو و سینه ، کاهش التهاب حنجره و تارهای صوتی، باز کردن صدا و پیشگیری و درمان سرفه بسیار مؤثّرند