بهداشت آشپزخانه و رستوران

بهداشتپرسنل:

جهتبهداشتپرسنلآموزشهاییدرابتدایاستخدامدرارتباطبامواردبهداشتیشخصیوحملونقلموادغذاییانجاممیشود.

کارکنانمطابقبرنامههایآموزشیتحتآموزشهایبهداشتیقرارمیگیرند.

  1. کلیهافرادقبلازورودبهمحدودهایحملونقلموادغذایی،قبلازشروعکار،پسازجابجاییهرگونهموادآلودهویاپسازاستراحتدستهایخودرامیبایستبشویند.
  2. کلیهکارکنانپسازاستفادهازدستشوییبایددستهایخودرابشویند.
  3. کارکنانوکارگرانوهرمراجعهکنندهایقبلازورودبهمحلهایتولیدمحصولوانبارمواداولیهازروپوش،کلاهودمپایی مخصوصاستفادهنمایند.
  4. درصورتلزومکارگرانبایدازدستکشمخصوصدرهنگامآشپزیویاجابجاییمواداولیهاستفادهنمایند.
  5. هرگونهرفتاریدرمحدودهجابجاییموادغذاییکهمیتواندموجبآلودگیموادغذاییگردد،ازقبیلخوردن،استفادهازدخانیات،آدامسجویدنویاکارهایغیربهداشتیمانندآبدهانانداختنممنوعاست.
  6. تمامیکارکنانیکهبهمحدودهجابجاییموادغذاییواردمیشوندبایستیاشیاییراکهممکناستبداخلموادغذاییبیافتنددرآوردهباشند.
  7. جواهراتیمانندحلقهازدواجوسایراشیاییکهنمیتواننددرآوردهشوندوازشخصجداشوندبایدبهطرزمناسبیپوشیدهشده باشند.
  8. وسایلشخصیولباسهایکارکنانکهدرخارجازمحیطکاراستفادهمیشوندنبایددرمحدودهجابجاییموادغذایینگهداری شوند.
  9. محلهایرفتوآمدکارکنانوبازدیدکنندگانتوسطسرپرستتولیدجهتجلوگیریازبروزآلودگیکنترلمیشود.
  10. کلیهکارکنانموظفنددرزمانیکهبهیکبیماریمسریمبتلاشدهباشندکهاحتمالانتقالآلودگیبهموادغذاییمیرود،بهمسئولبهداشت اعلامنمایند.
  11. کارکنانیکهداراییکجراحتیازخمبازشدههستندنبایدموادغذاییویاسطوحدرتماسباموادغذاییراجابجاکنندمگراینکهجراحتبطورکاملبوسیلهپانسمانیاپوششضدآب ،ماننددستکشهایپلاستیکیپوشیدهشدهباشد.

 

بهداشتونظافتمحیطهایکاری:

  1. براینظافتوبهداشتتمامیمحیطهایکاریوتجهیزاتموجودبرنامهبهداشتتوسطمسئولبهداشتدرفرمبرنامهشستشو،ضد عفونیوبهداشت تهیهمیشودوتوسطتیمایمنیموادغذاییآنهاموردتصدیققرارمیگیرد.
  2. برنامههایبهداشتیشاملمواردزیرمیباشند: نامشخصمسئول،تناوبوتکراراقدامبهداشتی،موادشیمیاییوشویندهمورداستفادهوغلظتهایلازمآنها،تجهیزاتمربوطبه دما،معرفیروشهاییبراینظافتوبهداشت.
  3. لازماستتاجهتتنظیمبرنامههایبهداشت،وسایلوظروفوتجهیزاتومحلهاومکانهایلازمبراینظافتوشستشوبطورکاملشناساییشوند.
  4. مکانهاوتجهیزاتیکهنیازمندتوجهویژههستندنیزبایدشناساییشوند.
  5. توزیعغذابایدبهگونه ایباشدکهباعثازدحاممراجعینواتلافوقتآنهانشود.
  6. باتوجهبهتعدادمراجعیندرغذاخوریتعدادیازپرسنلباچرخدستیمناسبظروفغذاهایسروشدهراازرویمیزهاجمعآوریودرهمانحالسطوحمیزرابرایمراجعینبعدیتمیزنمایند.
  7. روشهایلازمبرایحفظبهداشتمحیطکاردرطیمراحلتولیدبایددربرنامههالحاظشود. مثل:جمعآوریپسماندههایباقیماندهازفرایندتولیددرزمانهایمشخصشده
  8. موادشیمیاییوشویندهبایدهماهنگبادستورالعملهایتولیدکنندهمورداستفادهقرارگیرندودارایتاییدیهوگواهیازوزارت بهداشتباشند.
  9. جهتموثربودنبرنامههایبهداشتونظافتبازرسیهایدورهایمطابقفرمگزارشکنترلوپایشنظافتبهداشتبهشماره توسطمسئولبهداشتانجاممیشودوگزارشآنبرایتیمایمنیموادغذاییارسالمیگرددودرصورتنامناسببودنوضعیتاقداماتمناسبمطابقروشاجراییاقداماصلاحی/ پیشگیرانهاقداممیشود.
  10. محل شستشو و نگهداری ظروف باید در مجاورت محل پخت ولی مجزا و مستقل از ان باشد ،
  11. جهت شستشو ترجیحاً از ماشینهای اتوماتیک در غیر اینصورت از ظرفشویی 3 مرحله ای )شستشو ،
  12. ضدعفونی و ابکشی) استفاده شود.
  13. چیدمان و نگهداری ظروف و تجهیزات و وسایل باید به گون های باشند که خطر سقوط وجود
  14. نداشته باشد و مزاحمتی برای عبور و مرور ایجاد نکند.
  15. ورود افراد متفرقه به اشپزخانه ممنوع میباشد
  16. نظافت عمومی و زیبایی ظاهری به نحو مناسب رعایت گردد (کلیه سطوح دیوار ، کف ، سقف
  17. ، قفسه ، پیشخوان ، میز ، صندلی ها و...)
  18. درصورتنیازبرنامهشستشوونظافتبهدلایلزیربهروزآوریمیگردد:

الف:مشخصههایمحصول

ب:مصرفموردانتظار

ج:نمودارهایجریان

ه: اقدامکنترلی

د:نامناسببودنواثربخشنبودنبرنامهقبلی

 

بهداشتفردیوسلامتپرسنل:

1.معایناتادواری: کلیهکارکنانشرکتهرسالیکمرتبهتوسطپزشکمشاورشرکتمعاینهمیگردندوهماهنگیاینکارتوسطنمایندهمدیریتومسئولایمنیوبهداشتومدیراداریانجاممیشود.

فرممعاینهادواریپرسنلتوسطپزشکتکمیلومهروامضاشدهودرپروندهبهداشتیپرسنلنگهداریمیشود.

آزمایشاتادواری: هرسالیکمرتبهازکلیهکارکنانآشپزخانه،کنترلکیفیت،فنیوانبارهایمواداولیهورستورانوآبدارخانهبا

هماهنگیصورتگرفتهتوسطمسئولایمنیوبهداشتومدیراداریتوسطمراکزذیصلاحآزمایشاتادواریبهعملمیآید. نتایجآزمایشات ادواریبهرویتپزشکمشاوررسیدهودرپروندهبهداشتیهرفردنگهداریمیشود.

توجه: چنانچهپسازانجاممعایناتیاآزمایشاتادواریبیماریخاصیمشاهدهگردیدکهامکانسرایتآنبهسایرپرسنلمحصولمواداولیه وجودداشت،باهماهنگیمدیرمالی/ اداریومدیرمربوطهنسبتبهبکارگیریفرددرمحلدیگریکهامکان

/ 0 نظر / 77 بازدید